събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    10045 прочитания

    Какво е да работиш в Exadel?

    Какви възможности за кариера предлага компанията и какви хора търси за екипите си, разказва Атина Кацарова - Technical Recruiter в Exadel
    01 март 2024, 08:57 a+ a- a

    Атина Кацарова - Technical Recruiter в Exadel. Снимка: Exadel

    Exadel e технологична компания, специализирана в софтуерното консултиране и разработка и предоставя решения, стратегии, платформи и продукти на клиенти, които искат да разрастнат своя бизнес. Компанията е създаданеа през 1998 година, като първият офис в България е открит през 2022 година в София с придобиването на българската компания Motion Software.

    Какви възможности за кариерно развитие предлага Exadel, какво я прави предпочитан работодател и какви професионалисти стоят зад нейния успех, пред Economy.bg разказва Атина Кацарова - Technical Recruiter.

    Кога е създадена компанията и откога присъства в България?
    Компанията Exadel e създадена през 1998 година, като първият офис в България е открит през 2022 година в София.

    С какво се занимава компанията – кои са основните продукти, услуги?
    Exadel e утвърден лидер в софтуерното консултиране и разработка, който предоставя решения, стратегии, платформи и продукти в подкрепа на клиенти, които искат да разрастнат своя бизнес. Нашата експертиза в AI, Big Data, MarTech и други услуги обхваща различни индустрии и включва актуални технологии за всеки проект. Ние разработваме решения, използвайки знания, натрупани в продължение на две десетилетия опит в разработката на софтуер. Решенията варират от инструменти за разработчици, структури и плъгини до сервизни пакети, базирани на най-добрите практики и технологии.

    Име: Exadel
    Сфера на дейност: Продуктова компания, Аутстафинг компания, ИТ консултиране
    В България е от: 2022
    Брой служители глобално: 2800+
    Брой служители в България: 100
    Офиси в България: гр. София, бул. „Черни връх“ № 47 (Puzl CowOrKing)
    Основни продукти/марки: SAAS
    Клиенти/Пазари: Бизнеси от глобален мащаб като Deloitte, Google, Microsoft, TMobile, HP, DraftKings, Progress, LockTrip, DC Byte, eCollect, Financial Times и др.

    Кои са основните пазари и клиенти на компанията?
    Фокусът ни е към бизнеси от всякакъв мащаб. Работим с клиенти като Deloitte, Google, Microsoft, TMobile, HP, DraftKings, Progress, LockTrip, DC Byte, eCollect, Financial Times и др.

    Къде има офиси компанията по света? Колко офиса има в България?
    Exadel се разраства изключително бързо, като вече имаме над 30 офиса в целия свят, като засега офисът в България е само един и се намира в град София. 

    Колко и какви специалисти работят в компанията?
    Броят служители глобално е вече 2800+, а основните области, в които се развиваме, са:

    Уеб разработка (Angular, React, Node.js), решение и софтуерна архитектура, DevOps (облачни технологии, on-premise, CI/CD), UI/UX дизайн, Java, .NET, обработка на данни и анализ (Big Data, ML, Data Science, DBE, DWH/BI), изкуствен интелект, мобилна разработка (местни и хибридни приложения), ръчно и автоматизирано тестване, бизнес анализи и технологии за дигитален маркетинг.

    Ние разработваме решения, използвайки знания, натрупани в продължение на две десетилетия опит в разработката на софтуер. Решенията варират от инструменти за разработчици, структури и плъгини до сервизни пакети, базирани на най-добрите практики и технологии.

    Част от екипа. Снимка: Exadel

    Какви хора най-често търси компанията – с какъв опит, познания, умения, технологии?
    Основните позиции, към които се фокусираме, са senior позиции, като най-търсени на този етап са в области като .Net, Angular, React, Node.js, Data Еngineering, Java, AWS, Azure (Cloud Solutions).

    Компанията отворена ли е за хора с малък опит и старт на кариерата? Има ли стажантски програми?
    На този етап не се предлагат стажантски програми.

    Домашните любимци са добре дошли в офиса. Снимка: Exadel

    Кои са основните технологии, които се използват в компанията?
    Основните технологии/програмни езици, които използваме, са: 

    Java, JavaScript, Kubernetes (EKS), Angular, React, Node.js, Jenkins, GraphQL, SQL, Python, AWS, Microsoft Azure, .Net.

    Как се въвеждат новите служители в компанията?
    Свързваме се с новопостъпващите служители до седмица преди стартовата дата, за да дадем насоки за първия работен ден и полезна информация, както и да отговорим на въпросите им. През първия работен ден в Exadel колега от People Operations екипа изпраща имейл за добре дошъл на новоназначения служител и заедно оформят виртуалното му работно пространство. След това го запознават с фирмените системи, историята и ценностите на компанията, каналите за комуникация и др. Работят заедно по списъка със задачи за първия работен ден и го представят на българската общност на Exadel в Slack.

    Офис под небето. Снимка: Exadel

    Какви са възможностите за кариерно развитие и какви обучения предлага компанията?
    Всеки служител в компанията разполага с годишен бюджет в размер на 1000$ за Learning and Development и може да го използва, за да участва в различни курсове, семинари или да се сертифицира във важна за него област. Освен това Екзадел предлага постоянен достъп до вътрешни курсове и обучения, които се организират от L&D  Департмънта.

    Нашите служители имат възможността да преминават асесмънт процеси с цел повишаване на нивото си, както и преминаваме в от една в друга технология и промяна на екипи. Даваме свобода в развитието на служителите и те биват напътствани от своите мениджъри или HR при желание да се развиват в различна посока.

    Работата и настроението в офиса вървят ръка за ръка. Снимка: Exadel

    Какви придобивки предоставя компанията и какво я прави предпочитан работодател?
    Компанията ни се гордее със своите разнообразни придобивки, които я правят предпочитан работодател. Като грижа за здравето на нашите служители предлагаме медицинска застраховка Unica със стандартен пакет. Освен това насърчаваме екипния дух чрез различни забавления и активности, като партита, тиймбилдинги, кино вечери, пица в офиса и забавления с настолни игри.

    Нашите вътрешни общества се стремят винаги да създават усещането за екипно сътрудничество и подкрепа. За физическата активност предлагаме мултиспорт карта или карта за конкретна фитнес зала (по желание на служителя). В областта на професионалното развитие предоставяме вътрешни месечни уебинари, сертификационни курсове, вътрешнофирмено обучение и възможности за участие в конференции и семинари. Нашата коучинг/менторска програма и индивидуалният план за кариерно развитие допринасят по най-добрия начин за личния и професионален растеж.

    Снимка: Exadel

    Осигуряваме и бюджет от 1000$ годишно за допълнителни курсове, стипендии и сертификати. Други удобства включват програма с опции/акции на компанията, както и възможността за получаване на 300 EUR след третия месец за закупуване на офис стол или бюро. Достъпът до напълно оборудван офис в Puzl CowOrKing Space в София е на разположение 24/7, гарантирайки удобство и работна ефективност.

    Какво не знаят хората за компанията, а е важно да знаят според Вас?
    Exadel притежава автентична и прозрачна фирмена култура, която позволява на хората да бъдат себе си – не само за да следват бизнес цели, но и да реализират собствените си идеи, да се развиват, да се чувстват комфортно и да бъдат видими и чути. Нашата философия се основава на подход, ориентиран към личността, поради което 70+% от хората в нашия екип биха препоръчали работа в Exadel на приятел и средният им престой в компанията е над три години (това е и причината 50 служители да се върнат в рамките на три години след напускане). 

    Нашите служители могат да работят откъдето и когато поискат. Снимка: Exadel

    Един от ключовите фактори, които правят Exadel уникална компания, е гъвкавостта, която предоставяме на нашите служители. Те имат възможността да работят откъдето и когато поискат. Ако digital nomads лайфстайлът е това, което ги прави щастливи, ние го подкрепяме и го въвеждаме в работната среда.

    В Exadel изграждаме култура, в която обратната връзка е от ключово значение. Активно я търсим и я вземаме предвид, защото вярваме в постоянното си усъвършенстване и еволюция. Exadel редовно провежда анкети за удовлетвореност, което води до списък с внедрени подобрения.

    За нас работата не е само задължение. Тя е източник на удоволствие и личностно развитие. В Exadel предоставяме на първо място гъвкавост на служителите да разпределят своето време, като вярваме, че това не само улеснява баланса между професионалния и личния живот, но и стимулира творческото мислене и мотивацията.

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на Exadel/ Motion Software JSC в JOBS.bg

     

    ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА КАКВО Е ДА РАБОТИШ В:

    Какво е да работиш в ProSource International?
    Какво е да работиш в Bica?
    Какво е да работиш в счетоводния екип Record to report в Cargill?
    Какво е да работиш в Commetric?
    Какво е да работиш в бизнеса за Океански транспорт в Cargill във Варна?
    Какво е да работиш в Language Bear?
    Какво е да работиш в DSS?
    Какво е да работиш в отдел Procurement, Cargill?
    Какво е да работиш в NoveoCare?
    Какво е да работиш в Entain?
    Какво е да работиш в Next IT Services?
    Какво е да работиш в Wizz Air?
    Какво е да работиш в ZaUtre?

    Какво е да работиш в Тавекс?
    Какво е да работиш в Станга1?
    Какво е да работиш в Motion Software?
    Какво е да работиш в Credissimo?
    Какво е да работиш в Блубито?
    Какво е да работиш в dm България?
    Какво е да работиш в Effortel?

    Какво е да работиш в myPOS?
    Какво е да работиш в Lab08?
    Какво е да работиш в Grafixoft?
    Какво е да работиш в Appolica?
    Какво е да работиш в Resolute Software?
    Какво е да работиш в M2M Services?
    Какво е да работиш в i:Fao an Amadeus company?
    Какво е да работиш в Cognyte Bulgaria?
    Какво е да работиш в Hewlett Packard Enterprise?
    Какво е да работиш в Melon?
    Какво е да работиш в Gameloft Sofia?
    Какво е да работиш в Hypoport Sofia?
    Какво е да работиш в Delta Source? 
    Какво е да работиш в AtScale Bulgaria?
    Какво е да работиш в Лидл България?
    Какво е да работиш в МенторМейт?
    Какво е да работиш в Proxiad?
    Какво е да работиш в Endava?
    Какво е да работиш в Адастра България?
    Какво е да работиш в Coherent Solutions Bulgaria?
    Какво е да работиш във Fadata?
    Какво е да работиш в Walltopia?
    Какво е да работиш във Fourth България?
    Какво е да работиш в TELUS International Europe?
    Какво е да работиш в DataArt?
    Какво е да работиш в Schwarz IT България?
    Какво е да работиш в Anakatech?
    Какво е да работиш в A1 България?
    Какво е да работиш в Cargotec?
    Какво е да работиш в Kaufland България?
    Какво е да работиш в Кока-Кола ХБК България?
    Какво е да работиш в Paysafe?
    Какво е да работиш в Карлсберг България?
    Какво е да работиш в Melexis България?
    Какво е да работиш в CloudCart?

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 22 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 22 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 22 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 23 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години