сряда, 08 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2303 прочитания

    Какво е да работиш в Bica?

    Какви възможности за кариера предлага компанията и какви хора търси за екипите си, разказва Стела Стоянова, Senior Recruitment Consultant в Bica
    08 август 2023, 15:23 a+ a- a

    Стела Стоянова - Senior Recruitment Consultant в Bica. Снимка: Economy.bg

    Bica e българска компания, специализирана в подбора на ИТ специалисти. Създадена е през 2015 година в София.

    Какви услуги предлага компанията на българския пазар, за какви позиции работи и клиенти от кои индустрии обслужва, разказва Стела Стоянова - Senior Recruitment Consultant в Bica. Научете повече и какви възможности за кариера предоставя компанията и какви хора търси за екипите си.

    Сфера на дейност: IT Recruitment
    В България е от: 2015
    Брой служители глобално: 20
    Брой служители в България: 20
    Офиси в България: Cherni Vrah 51 Blvd., Business Garden Office X, Building 2, WorkBetter Aleksandar Malinov, Boulevard 31, Building 1, g.k. Mladost 1A, Campus X
    Основни продукти/марки: IT Recruitment, HR Consulting, Recruitment Process Outsourcing (HR as a service), Professional Market Surveys - talent mapping and compensation and benefits surveys, Career Coaching, Payroll and Administration

    Какви услуги предлага Bica?
    Ние помагаме на продуктови компании да разраснат своите екипи, както и на IT специалисти в търсене на правилното работно място. Една от основните ни услуги e подбор на висококвалифицирани IT кадри, като благодарение на технологичната си експертиза, екипът ни оптимизира вътрешните HR процеси с персонализирани решения. 

    В допълнение предлагаме и HR as a Service, чрез който клиентите получават един или няколко експерти от Bica за даден период от време, по време на който се фокусираме върху подбор, изграждане и/или оптимизиране на вече съществуващи процеси. Това включва цялостно консултиране във всеки един аспект на HR като интервю процеси, изграждане на employer branding и маркетинг стратегии, организиране на тиймбилдинг занимания и други. Тази услуга става все по-популярна, тъй като компаниите получават експертиза в рамките на няколко месеца, която след това бива наследявана и имплементирана, без да се налага инвестиция в допълнителни ресурси.

    Също така консултираме и при изграждане на пакет социални придобивки, който да служи в полза на задържане и развитие на служителите в екипа. Тази услуга е подходяща, за компании, които тепърва навлизат на българския пазар и имат нужда от съдействие при изграждане на вътрешни структури, или при компании, които изостават с пазарните тенденции и имат нужда от актуализиране на вече съществуващ пакет социални придобивки.

    Съдействаме и на клиенти в случай на освобождаване на хора или екипи, какъвто беше казусът по време на пандемията. Outstaffing или Career Coaching е услуга, с която помагаме на вече бивши служители да намерят по-бързо ново работно място, като ги подготвяме за новата пазарна среда и действаме като опора по време на този трансформационен период. Дори при кризисни ситуации, компаниите могат да предоставят подобна грижа за служителите и да запазят репутацията си.

    Услугите ни включват и Тalent Mapping анализ, чрез който клиентите могат да разберат повече за таланта, с който пазара разполага. Това включва демографски данни, брой кадри, умения и други. По този начин, компаниите могат да вземат информирано решение при инвестиция в даден продукт или R&D център на местно ниво.

    Специализирана ли е в дадена област?
    Bica е специализирана в подбора на IT специалисти, като тази услуга е обвързана с цялостно консултиране. Стремим се да изграждаме устойчиви връзки между нас и нашите клиенти, а именно компаниите и специалистите. В ролята на медиатор нашата цел е не само да предоставим нужните кадри, а да намерим правилните хора за отделните екипи, които да допринесат към цялостното развитие и култура в компаниите. 

    Смяната на работно място може би звучи плашещо за повечето хора. Не всеки човек има времето и енергията да развива успешно своята кариера в ежедневната динамична работна среда, която сме си създали. Bica има директен отпечатък върху този така важен път и именно това е основен двигател за мен и екипа. Ние успешно съпровождаме нашите кандидати през тези лични и професионални промени, като ги консултираме как да се грижат за своето професионално развитие, но най-вече как да се присъединят към компания с ценности, отговарящи на техните лични такива.

    За какви позиции работи и клиенти от кои индустрии обслужва?
    Работим с широко разнообразие от клиенти - от международни продуктови компании до бързоразвиващи се startup-и, които тепърва навлизат на българския пазар. Клиентите ни управляват собствени софтуерни продукти в сфери като fintech, застраховки, образование, оперативен лизинг, блокчейн, здравеопазване, cloud computing, Big Data и други. Позициите, за които правим подбор обикновено са за средно- до висококвалифицирани специалисти, като, разбира се, това зависи от нуждите на клиента. В момента имаме отворени позиции за Java Developer, DevOps, Full-Stack Engineer, Embedded C/C++ Engineer, PHP Developer и други.

    Колко и какви специалисти работят в компанията? 
    В компанията ни работят разнообразни специалисти, обединени в малък, но изключително сплотен екип. Нашата цел е да поддържаме високо ниво на ефективност и иновации и поради тази причина подбираме хора, които са силно мотивирани да се развиват.

    Разполагаме с над 10 специалисти по подбор, които се грижат за клиентите, чиито екипи разрастваме. Имаме също така и маркетинг екип, както и отдел администрация. Всеки един от тези специалисти играе важна роля в екипа ни, допринасяйки със своята перспектива към постигането на общите ни цели и успехи на компанията.

    Част от екипа в Bica. Снимка: Economy.bg

    Какви хора търси компанията – с какъв опит, познания, умения?
    Вярваме, че в тази индустрия се нуждаем от повече хора с готовност и желание за предизвикателства. Търсим най-вече хора, чиито качества да допринесат различната гледна точка в процеса по подбор и цялостно в компанията. Хора, които знаят как да водят ефективна комуникация, ориентирани към постигането на резултати, които не се страхуват да поемат рискове.

    Релевантният опит в бранша е предимство, но на първо място е самият човек и личните му качества, които го открояват. Разнообразието, което характеризира нашия екип, ни позволява да се адаптираме към всеки нов контекст и ситуация. Изправяйки се пред различни предизвикателства, ние не само решаваме проблеми, а също така се развиваме и растем заедно.

    Какви са възможностите за кариерно развитие?
    Естеството на нашата работа е доста широко, което ни позволява да разнообразяваме поставените задачи на служителите, за да трупат опит в различни сфери. Също така вярваме в откритата комуникация и прозрачността. Организираме срещи, в които всеки служител споделя как си представя да се развие в компанията както в близко, така и в далечно бъдеще, като дискутираме как да се постигнат поставените цели. Това дава яснота и мотивация на служителя за постигане на високи резултати.

    Нашите програми за развитие насърчават хората в екипа да подобряват знанията си в определени сфери или възможността да се преквалифицират и да трупат нови умения.  Това им дава повече независимост да управляват своето кариерно бъдеще. 

    Какво не знаят хората за компанията, а е важно да знаят според Вас?
    Нещо любопитно за нас е, че не се занимаваме само с подбор, но и с имплементиране на нови полезни практики. През 2023 се роди идеята за Bbalanced - услуга, която цели да подобри психичното здраве и цялостната работна среда на компаниите. Тя предоставя възможност на нашите клиенти да разполагат с психолог на работното място, който да се грижи за всеки член на екипа.

    Вярваме, че за да може да постига целите си, една компания трябва да предостави на своите служители необходимите материални условия за работа, но трябва да се погрижи и за невидимите нишки в работния процес – вътрешен микроклимат, ползите на личностно ниво за хората. 

    Екипът е воден от Младен Владимиров, експерт с над 15 години опит в индивидуалното и корпоративно консултиране. Специализиран е в превенцията на стреса на работното място и управлението на кризите, той успешно консултира бизнес и служители, като  заема равноотдалечена роля и от двете страни.

    Освен личните консултации Bbalanced осигурява и възможност за растеж на служителите в една организация, предоставяйки различни специални работилници, където развиват определени социални качества на екипа, сред които публично говорене, презентиране пред публика, управление на очакванията и много други.

    Това допълнение към портфолиото на Bica идва като естествено продължение на мисията ни да предоставяме поле за растеж на компании и професионалисти от IT индустрията.

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на Bica в JOBS.bg

     

    ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА КАКВО Е ДА РАБОТИШ В:

    Какво е да работиш в счетоводния екип Record to report в Cargill?
    Какво е да работиш в Commetric?
    Какво е да работиш в бизнеса за Океански транспорт в Cargill във Варна?
    Какво е да работиш в Language Bear?
    Какво е да работиш в DSS?
    Какво е да работиш в отдел Procurement, Cargill?
    Какво е да работиш в NoveoCare?
    Какво е да работиш в Entain?
    Какво е да работиш в Next IT Services?
    Какво е да работиш в Wizz Air?
    Какво е да работиш в ZaUtre?

    Какво е да работиш в Тавекс?
    Какво е да работиш в Станга1?
    Какво е да работиш в Motion Software?
    Какво е да работиш в Credissimo?
    Какво е да работиш в Блубито?
    Какво е да работиш в dm България?
    Какво е да работиш в Effortel?

    Какво е да работиш в myPOS?
    Какво е да работиш в Lab08?
    Какво е да работиш в Grafixoft?
    Какво е да работиш в Appolica?
    Какво е да работиш в Resolute Software?
    Какво е да работиш в M2M Services?
    Какво е да работиш в i:Fao an Amadeus company?
    Какво е да работиш в Cognyte Bulgaria?
    Какво е да работиш в Hewlett Packard Enterprise?
    Какво е да работиш в Melon?
    Какво е да работиш в Gameloft Sofia?
    Какво е да работиш в Hypoport Sofia?
    Какво е да работиш в Delta Source? 
    Какво е да работиш в AtScale Bulgaria?
    Какво е да работиш в Лидл България?
    Какво е да работиш в МенторМейт?
    Какво е да работиш в Proxiad?
    Какво е да работиш в Endava?
    Какво е да работиш в Адастра България?
    Какво е да работиш в Coherent Solutions Bulgaria?
    Какво е да работиш във Fadata?
    Какво е да работиш в Walltopia?
    Какво е да работиш във Fourth България?
    Какво е да работиш в TELUS International Europe?
    Какво е да работиш в DataArt?
    Какво е да работиш в Schwarz IT България?
    Какво е да работиш в Anakatech?
    Какво е да работиш в A1 България?
    Какво е да работиш в Cargotec?
    Какво е да работиш в Kaufland България?
    Какво е да работиш в Кока-Кола ХБК България?
    Какво е да работиш в Paysafe?
    Какво е да работиш в Карлсберг България?
    Какво е да работиш в Melexis България?
    Какво е да работиш в CloudCart?

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    преди 5 часа
    Ryanair стартира полети до 5 нови дестинации от София
    Авиокомпанията базира нов самолет в столицата
    преди 6 часа
    Apple разработва собствени AI чипове
    Съвместно с TSMC, по данни на The Wall Street Journal
    преди 9 часа
    преди 10 часа
    Откриват Център по дигитално предприемачество във ВУТП
    „Дигитално предприемачество и изкуствен интелект“ е най-новата специалност във висшето училище
    преди 11 часа
    Около 15-16% са празните офиси в София
    ИТ секторът остава основен наемател на офис площи в началото на 2024, сочи проучване