събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1952 прочитания

    JOBS in BG: Какво е да работиш като Експерт Агент в WePrevent?

    За професията, която е най-високото стъпало в контролната зала на великотърновската компания за видеонаблюдение, разказва Димитър Коджабашев
    25 октомври 2023, 17:17 a+ a- a

    Димитър Коджабашев – Експерт агент в WePrevent. Снимка: WePrevent

    Димитър Коджабашев е Експерт Агент във великотърновската компания за видеонаблюдение WePrevent. През 2004 завършва средно специално образование в Техникум по туризъм „Д-р Васил Берон“, след което започва работа по специалността. В туристическата сфера работи общо 9 години. Стартът на кариерата му започва от ниските етажи в ресторантьорството и достига до позиция Главен готвач (Шеф). В WePrevent стартира през 2015 година след „интересно интервю, проведено от мениджъра на фирмата“. 

    Пред Economy.bg Димитър разказва повече за своята кариера, настоящата си позиция, какви умения и качества са необходими, как поддържа квалификацията си и кои са най-големите заблуди за професията.

    Димитър, как стартира кариерата ти в WePrevent?
    Започнахме с обучение, което продължи около две седмици, и стартирах като Live CCTV Operator (Оператор Видеонаблюдение). Малко след мен моят брат близнак също започна работа във фирмата. А с годините дойде трупането на опит, обучения за квалификации и сертификати, нужни за всеки Live CCTV Operator. Започнах да се издигам в структурата от Оператор към „Летящ Холандец“ (отговорник за навременните почивки на операторите и адекватните изгледи на камерите на мониторите им) като вече от година и половина съм повишен в позицията Expert Agent.

    Какви са основните отговорности на тази позиция?
    Като Експерт Агент отговарям за изпълнението на цялостния процес по видеонаблюдение и превенция на поверените на екипа ми обекти. Отговарям за смяна и екип от 8 оператори, които наблюдават стейшъни с общо около 1000 камери и 2-ма Летящи Холандци. Следя за спазването на вътрешния ред и правилника, зададени от фирмата, адекватното и навременно, подаване на сигнали за ситуации от операторите към следващите институции (Полиция, Пожарна, Охранителни фирми, Бърза помощ и Алармени централи в Европа). Комуникирам и с клиентите при възникнали други предизвикателства във връзка с интернет връзката на камерите и видимостта и пр. в и около техните къщи, офиси, складове и каквото имаме зададено като обект за наблюдение.

    Димитър на работното си място. Снимка: WePrevent

    По какви проекти работиш и с кои колеги комуникираш най-често?
    Проектите при нас са клиентите, всеки проект е различен обект, който ние защитаваме. В този смисъл работя по проекти от различен характер както на физически лица, така и на корпоративни клиенти.

    Най-често комуникирам с IT отдела на фирмата ни по различни въпроси относно свързаността с обектите и обсъждаме възможностите на интелигентните камери и техните подпомагащи функции (AI), също така комуникирам с мениджърите и с трейнъра, отговарящ за обучението на новите кадри, с цел подобряване на качеството на услугата, която предлагаме на нашите клиенти и партньори.

     Как типично протича един работен ден?
    Обичайно идвам сутрин с чаша топло кафе, поемам смяната от колегата, който е бил нощна смяна, записвам предадената информация от него за наблюдаваните обекти. След това правим бърз разчет и обсъждаме информацията, предадена ми от колегата експерт, с мениджърите. Започвам с изпълнението на зададени ми задачи, ако има такива от мениджърите, също и с ежеседмичните, които имам за изпълнение. До края на смяната протича постоянна и динамична комуникация с операторите за случващото се на обектите на нашите клиенти. Комуникирам активно и с наши партньори, с които работим съвместно по различните проекти в Европа. В края на смяната обобщавам всичко, предавам информацията и обсъждаме всичко случило се дотогава с колегата експерт, който ме сменя и продължава смяната.

    Какви умения и качества са необходими за тази професия?
    За позицията Оператор Видеонаблюдение освен описаното в обявата се изисква наблюдателност с отношение към детайлите, задържане на висока концентрация за продължителен период от време с бърза мисъл, добра и адекватна реакция, аналитично мислене и умение за работа в екип. За нас е важно да работим в екип, защото защитата, която предлагаме и предоставяме на нашите клиенти, е плод на съвместна работа и всеки член на екипа е важна брънка от добре смазана машина за превенция без аналог. 

    „След работа с удоволствие обличам екип, уговарям си среща с колегите колоездачи и се отдаваме на приятни моменти в природата“, разказва Димитър. Снимка: Личен архив

    Как поддържаш знанията и квалификацията си?
    Нашата работа е доста разнообразна и всеки ден виждаме различни ситуации. Работата ни учи. Ние виждаме ситуации ежедневно, които няма къде другаде да се видят или научат, и това ни усъвършенства. Това, че виждаме резултата на живо, в реално време, също ни учи и мотивира да ставаме по-добри. Ние защитаваме хората и тяхното имущество.  Оперативно и самостоятелно знанията си поддържам  с преговаряне на най-важните елементи и способи за работа/превенция, квалификация. Цялостната квалификация и професионално усъвършенстване на екипа поддържаме с периодични рефреш обучения и трейнинги, организирани от фирмата. Наскоро започнахме и с Куиз обучения.

    Какви са възможностите за развитие?
    В нашата фирма се започва от Оператор Видеонаблюдение, като има възможност първо да се качат няколко нива на оператори (А, B, C, D). Следващите стъпки са няколко стъпала нагоре по структурата ни, като Летящ Холандец – отговорник изглед на мониторите и почивките. Най-високото стъпало в контролната зала е Експерт Агент. Ако имаш нужните умения, може да преминеш и в IT отдела и крайния, но не на последно място – мениджър в някой от ресорите. Мениджърите за България са двама души, които са започнали от оператори в малък екип от 10-ина души, а днес ръководят екип от 150 души със стремеж за 200 до края на 2023 г.

    Кои са най-големите заблуди за тази професия?
    В тази професия най-голямата заблуда е, че на пръв поглед изглежда лесно да стоиш на един компютър и да наблюдаваш, но всъщност се изисква много наблюдателност, отношение към всеки детайл, голяма доза концентрация и отдаденост за адекватното видеонаблюдение.

    Планинското колоездене е едно от хобитата на Димитър. Снимка: Личен архив

    Какви са хобитата Ви и какво обичате да правите след края на работния ден?
    Имам две хобита, които практикувам по-често. Те са риболов и планинско колоездене. Планинското колоездене практикувам най-често, вече 6 години, дори съм съосновател на Клуб по планинско колоездене, един от малкото за нашия град – Kingdom Riders MTB club. Отскоро WePrevent е официален наш спонсор. Общо 3-ма колеги членуваме в клуба. След работа с удоволствие обличам екип, уговарям си среща с колегите колоездачи и се отдаваме на приятни моменти в природата. Често вземаме и участие в състезания по планинско колоездене в дисциплината „Крос кънтри и Ендуро“ в хоби категорията.

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на WePrevent Bulgaria Ltd. в Jobs.bg

     

    ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА JOBS IN BG:

    Какво е да работиш като Corporate Development Analyst в myPOS
    Какво е да работиш като Supervisor Financial Analysis в myPOS
    Какво е да работиш като Монтажник в Еником М?
    Какво е да работиш като Оператор Видеонаблюдение в WePrevent?
    Какво е да работиш като Мениджър привличане на таланти в Ленгуидж Беър
    Какво е да работиш като Talent Success Lead (TSL) в SoftServe Bulgaria?
    Какво е да работиш като Flying Dutchman в WePrevent?

    Какво е да работиш като BIM архитект в Next IT Services?

    Какво е да работиш като Мениджър Внедряване на Нови Продукти в BTL Industries? 
    Какво е да работиш като Junior SAP Consultant в Атос България Компетънси Център?
    Какво е да работиш като Ръководител на екип управление на проекти в Ленгуидж Беър?
    Какво е да работиш като мениджър финанси в Hitachi Solutions Bulgaria
    Какво е да работиш като Управляващ ERP консултант в Balkan Services?
    Какво е да работиш като Маркетинг Експерт в Resolute Software?
    Какво е да работиш като Ръководител отдел застрахователни щети в Аксенчър България?
    Какво е да работиш като Специалист Производствено Планиране в Леони България?
    Какво е да работиш като Ръководител Отдел Обслужване на Клиенти в myPOS?
    Какво е да работиш като AML/KYC Manager в TransferMate?
    Какво е да работиш като Старши Консултант по недвижими имоти в АДРЕС?
    Какво е да работиш като шоколатиер в Chicolatti?
    Какво е да работиш като Head Of Customer Service Dept в Скайнет, част от Ойрошпед?
    Какво е да работиш като Специалист Дигитален Маркетинг в Радина Груп?
    Какво е да работиш като Енергиен Диспечер в EVN България?
    Какво е да работиш като Експерт по Анализи и Търговия с Електрическа Енергия в EVN?
    Какво е да работиш като Product Operations Manager в Advent Group?
    Какво е да работиш като финансов директор на „Девин“
    Какво е да работиш като Learning Specialist в Sitel
    Какво е да работиш като мениджър проекти в Шенкер?

    Какво е да работиш като начален учител в Прогресивно училище?

    Какво е да работиш като специалист „Подбор“ в Easy Consult?
    Какво е да работиш като управител на филиал в Kaufland България?
    Какво е да работиш като директор B2B партньорства в Rakuten Viber?
    Какво е да работиш като специалист клиентски запитвания в Regiocom?

    Какво е да работиш като главен бижутер-консултант в „Токаш”?
    Какво е да работиш като инженер в „Райхле и Де-Масари България Пръдакшън”
    Какво е да работиш като ръководител сектор в Kaufland България?
    Какво е да работиш като маркетинг мениджър на StorPool?
    Какво е да работиш като хардуерен инженер във Visteon?
    Какво е да работиш като индустриален инженер в „Буллтек“?
    Какво е да работиш като спедитор в „Гопет Транс“?
    Какво е да работиш като учител по спорт в Прогресивно училище?
    Какво е да работиш като 3D проектант на бижута в „Токаш“?
    Какво е да работиш като Project Operations Manager в Advent Group? 
    Какво е да работиш като мениджър по качеството в „Буллтек“? 
    Какво е да работиш като учител по английски език в Прогресивно училище?  
    Какво е да работиш като специалист „Развитие на търговски обекти“ във „Филип Морис“?
    Какво е да работиш като учител по изобразително изкуство в Прогресивно училище?
    Какво е да работиш като маркетинг мениджър във „Филип Морис“?
    Какво е да работиш като специалист „Логистика“ в Kaufland България?
    Какво е да работиш като консултант „Управление на риска“ в „Телелинк Бизнес Сървисис“?
    Какво е да работиш като тест инженер в Melexis?
    Какво е да работиш като продуктов мениджър в ТЕСИ?
    Какво е да работиш като дрогерист в dm България?
    Какво е да работиш като продуктов мениджър в aiko?
    Какво е да работиш като главен инженер в „Планекс”?
    Какво е да работиш като супервайзър „Продажби“ в „Монделийз България“?
    Какво е да работиш като Quotations Engineer в Lufthansa Technik Sofia?
    Какво е да работиш като координатор в Lufthansa Technik Sofia?
    Какво е да работиш като глобален мениджър „Обучения“ в Bayer?
    Какво е да работиш като маркетинг мениджър на Roo Brands?
    Какво е да работиш като брокер на бизнес имоти в MBL|CBRE?
    Какво е да работиш като лидер на екип във Visteon?
    Какво е да работиш като ръководител на полети в ДП РВД?
    Какво е да работиш като данъчен консултант в EY?

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 18 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 18 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 19 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 19 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 21 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години