неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3234 прочитания

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи TSD?

    За софтуерната платформа Hydrogen, екипите и технологиите, които използват, научете от Герман Гачевски - Основател и CEO на българската компания TSD Group
    21 септември 2023, 09:35 a+ a- a

    Герман Гачевски - Основател и CEO на TSD Group. Снимка: TSD

    ИТ секторът в България продължава да се развива динамично и да предлага все повече и все по-интересни възможности за професионална реализация. Технологичните екипи в България работят по проекти на компании и организации от цял свят, разработват собствени софтуерни продукти, които намират приложение в разнообразни области от живота.

    По какви проекти работи българската ИТ компания TSD, научете от Герман Гачевски - Основател и CEO на TSD Group.  

    Разкажете ни кой е основният проект/продукт или ключовите проекти/продукти, по които работят екипите в България.
    Позволете ми, преди да отговоря на въпроса, да разкажа малко повече за нас. TSD е изцяло българска компания, основана в град Троян. Дейността ни стартира през 2007 година с екип от двама души, като в началото фокусът ни беше изцяло аутсорсинг. През годините растяхме органично спрямо нарастващите бизнес нужди от страна на клиентите и малко по-късно отворихме офиси и в София и Пловдив, съответно през 2012 и 2016 година. Работим с клиенти на пет континента предимно от финансовата индустрия, компании от „Голямата четворка“, казина и организации от юридическия и electronic discovery секторите.

    Към днешна дата вече сме група от ИТ компании – TSD Group, състояща се от дружествата TSD Services и TSD Software. Чрез създаването на TSD Software освен ИТ аутсорсинг услугите официално добавихме към портфолиото си и разработка на собствени продукти и поддръжка на софтуер.

    Софтуерната платформа Hydrogen, която създадохме, е лицето на TSD Software и основният проект, който е на фокус за екипа ни в момента. Нарекохме я „българската платформа за управление на бизнес процеси“ и идеята ни е с нея да помогнем на колкото може повече български компании, като нас самите, да структурират, подобрят и улеснят бизнес процесите си. Наскоро към Hydrogen добавихме и цялостно приложение за управление на човешките ресурси, базирайки се на нашите вътрешни нужди. Смятаме, че всяка една компания има необходимост от такъв вид решение.

    Бихте ли разказали повече за Hydrogen?
    Подобно на наши големи чуждестранни конкуренти, целта на Hydrogen като BPM платформа е да улесни работата и да повиши ефективността на организации от всякакъв тип и размер. Платформата подпомага и колаборацията между всички отдели в една компания.

    Като първа стъпка в развитието на Hydrogen, след като успяхме да покрием основни бизнес функции, се фокусирахме върху разработването на приложение в полза на HR екипите – Hydrogen HR. Съвсем наскоро завършихме и обявихме приложението на пазара. Създадохме го с идеята да предложим цялостно решение за специалистите по човешки ресурси, в което те да могат да управляват всичките си процеси и дейности на едно място. И успяхме да разработим продукт, чрез който един HR екип може да улесни и подобри например: своите кампании по набиране и подбор на персонал, онбординга на нови служители, процеса по одобряване и документиране на отпуски, болнични, командировки, да генерира автоматично различни справки и заповеди, да поддържа централизирани профили на служителите, да дава и да изисква обратна връзка, да менажира програми за признание на служителите. И от известно време насам приложението вече е в помощ на нашия собствен HR отбор.

    Колко души работят по проекта и какви специалисти са те?
    Към момента екипът на TSD се състои от 80 души. Освен основния ни отбор „Вокил“, който разработва Hydrogen, към развитието на платформата се включват различни екипи и обикновено колегите, които работят по платформата, са между 15 и 20 на брой. 

    Част от екипа на TSD. Снимка: TSD

    Тъй като предлагаме Hydrogen не само като софтуерен продукт, а като пакет от услуги, с които се стремим да улесним и подпомогнем работата на нашите клиенти, в екипите ни работят професионалисти в различни направления. Това включва back-end и front-end разработчици, QA специалисти, проектни мениджъри, но също така и бизнес анализатори и консултанти от различните отдели, които могат да помогнат на клиентите с know-how, препоръки и дори с вече изградени процеси и готови шаблони, които те могат да използват.

    Какви технологии използвате?
    Hydrogen е .NET базирана платформа, която използва релационни SQL бази от данни. За back-end сме ползвали предимно C# заедно с някои стандартни и наши собствени framework решения. А за front-end – основно JavaScript, Bootstrap и Razor.

    Как е организиран работният процес и каква е мениджмънт структурата при отделните проекти?  
    Мога да кажа, че TSD има добре изградена организационна структура, като всеки от отделите ни има своите процеси и процедури, с които може да работи автономно и в същото време да бъде винаги в синхрон с другите отдели. А що се отнася до отборите по разработка, те работят по Agile методология с двуседмични итерации. Както вече споменах, TSD е изцяло българска компания и всички решения относно развитието на бизнеса и технологиите се вземат от нашия екип, по-голямата част от който е базиран в Троян.

    Професионалисти от екипа на TSD. Снимка: TSD

    Как се промени Hydrogen през годините?
    Истината е, че Hydrogen се зароди като идея от нашите собствени нужди. Макар да е официално на пазара от съвсем скоро, платформата е част от TSD като вътрешен проект от доста време. В началото идеята зад продукта беше доста по-стеснена, като целта на Hydrogen беше да улесни менажирането на ISO процедурите и одитите на компанията. Впоследствие Hydrogen прерасна в много по-мащабна и универсална платформа, в която управляваме голяма част от бизнес процесите си.

    HR приложението е ключова стъпка в развитието на платформата и поради тази причина усилията на екипа ни към днешна дата са насочени основно към него. За платформата предстои още развитие в близко бъдеще, тъй като имаме поглед върху нуждите на пазара и в roadmap-a на продукта са планирани много нови модули и функционалности.

    Зоната за почивка в офиса на TSD. Снимка: TSD

    Кои са най-големите предизвикателства при този проект?
    Както споменах, Hydrogen излезе официално на пазара съвсем скоро и смятам, че този етап от развитието на един продукт е най-предизвикателен. Били сме изправени пред подобно предизвикателство и с други наши продукти и проекти, но мога да кажа уверено, че до момента сме успявали да постигнем много добри резултати и да изградим дългосрочни бизнес отношения с клиенти от целия свят. Стъпвайки на опита, който имаме, силно вярваме в успеха и на този наш проект, който трябва да призная, че наистина ми е на сърце.

    Друго предизвикателство, с което създателите на подобни платформи се сблъскват стандартно, е последователното планиране, разработване и надграждане на функционалности. Отново опитът ни е научил да правим правилните анализи и да имаме точния нюх за нещата, които са актуални и необходими, така че да успеем да изградим синергичен план за развитие.

    Отбор Вокил в TSD. Снимка: TSD

    Кои са най-големите постижения, които можете да отбележите за този проект или при всеки от ключовите проекти, по които работите?
    Като най-голямо постижение за TSD бих откроил факта, че с отдадения си подход, насочен изцяло към прогреса на нашите клиенти, съумяхме да изградим доверие у тях и да наложим името си като предпочитан ИТ партньор. Този подход рефлектира и в начина, по който изградихме Hydrogen и целия набор от услуги, които вървят редом с него. Гордост за нас е и че български екипи изграждат такъв тип платформа, предназначена за български клиенти.

    Скорошно признание, което ни радва, е, че Hydrogen бе нареден сред финалистите в категорията „Създаване на нов продукт“ на Career Show Awards 2023.

    Представители на HR отдела на TSD. Снимка: TSD

    Какво предстои при този проект?
    Бих казал, че в близко бъдеще предстоят много вълнуващи етапи на развитие за Hydrogen платформата и HR приложението, както от технологична, така и от бизнес гледна точка. Предстои разработване на много нови функционалности, които да оптимизират и улеснят все повече работата на HR професионалистите в България. Една от основните ни цели е да сведем до минимум бумащината, с която към момента се налага да се справят всеки ден специалистите в тази област. В roadmap-a имаме планирани интеграции с други платформи, с които HR екипите работят, както и изграждане на employer branding модул. Също така предстои съвсем скоро да подсигурим, че Hydrogen е съвместим с всякакви сървърни и cloud системи.

    И още нещо – който ни познава, знае, че TSD e социално отговорна компания, така че с Hydrogen щe продължаваме да вървим в тази посока. Част от приходите, които ще бъдат генерирани от Hydrogen, ще бъдат вложени в подкрепа на българския спорт и други социални каузи на местно и национално ниво.

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на ТСД Сървисис ООД в JOBS.bg

     

    ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА ИТ ПРОЕКТИТЕ Е БЪЛГАРИЯ:   

    По какви проекти работи Cosmos Thrace?
    По какви проекти работи Commetric?
    По какви проекти работи Центърът за интелигенти операции на Accenture в България

    Какви продукти разработва Tarya Fintech?
    По какви проекти работи Next IT Services?
    Какви продукти разработва CSoft?

    По какви проекти работи Burgiss?

    Какви продукти разработва DevOcean Solutions

    По какви проекти работи Digital Workplace екипът на Commerzbank DTC Sofia
    По какви проекти работи Антхил?

    По какви проекти работи Абалта Технолоджис?
    Какви продукти разработва iCard?

    По какви проекти работи SAP екипът на KPMG IT Service?
    По какви проекти работи Коника Минолта България?

    По какви проекти работи SoftServe в България?
    По какви проекти работи GlobalFoundries България?

    Какви продукти разработва Software AG България?
    По какви проекти работи myPOS?    
    Какви продукти разработва Uber Engineering София?
    По какви проекти работи Sciant?

    По какви проекти работи Обджект Системс Интернешънъл?
       
    По какви проекти работи Дигиталният Технологичен център на Commerzbank?
    По какви проекти работи Modern Workplace сервизната линия на DXC Technology?
    По какви проекти работи INDUSTRIA?
    По какви проекти работи Software Engineering екипът на KPMG IT Service?
    Какви продукти разработва SMSBump?
    Какви продукти разработва Treasury Intelligence Solutions?
    По какви проекти работи Деспарк?
    Какви продукти разработва Cobuilder?
    По какви проекти работи Zariba Games?
    По какви проекти работи СТАНГА?
    По какви проекти работи отделът по киберсигурност на DXC Technology България?
    По какви проекти работи SEPA Cyber Technologies?
    По какви проекти работи Accedia?
    По какви проекти работи Festo в България?
    По какви проекти работи SoftGroup?
    По какви проекти работи LimeChain?
    Какъв продукт разработва AMPECO? 
    Какви продукти разработва WPX?
    Какви продукти разработва Gtmhub?
    По какви проекти работи Региоком България?
    Какви продукти разработва „Уча.се“?
    По какви проекти работи DROXIC?
    Какви продукти разработва Delasport?
    По какви проекти работи Бош Инженеринг Център София?
    По какви проекти работи ТехноЛогика?
    По какви проекти работи Godel Technologies?
    Какви продукти разработва ICDSoft?
    Какви продукти разработва „Алтерко“?
    Какви продукти разработва OfficeRnD?
    По какви проекти работи Motion Software?
    По какви проекти работи Matrix Eastern Europe?
    По какви проекти работи Mobile Wave Solutions?
    По какви проекти работи TINQIN?
    По какви проекти работи Tek Experts?
    Какви продукти разработва TIMIFY?
    По какви проекти работи Eos Matrix?
    По какви проекти работи GemSeek?

    По какви проекти работи Milestone?
    По какви проекти работи ITGix?
    По какви проекти работи Devision?
    Какви продукти разработва Acronis?
    По какви проекти работи EPAM Systems
    По какви проекти работи KPMG ITS?
    По какви проекти работи Scalefocus?
    Какъв продукт разработва OpenTag?
    По какви проекти работи Anakatech?
    По какви проекти работи Flat Rock Technology?
    По какви проекти работи Atos Bulgaria Competency Center
    Какви продукти разработва Balkan Services?
    По какви проекти работи Нетера?
    По какви проекти работи Fourth?
    По какви продукти работи Dynamo Software?
    По какви проекти работи Мнемоника?
    По какви проекти работи Paysafe?
    Какви продукти разработва Alcatraz AI?
    Какви продукти разработва PROS?

    По какви проекти работи News UK екипът на Questers?
    По какви проекти работи Tick42?
    По какви проекти работи Grafixoft?
    По какви проекти работи Gameloft?
    Какви продукти разработва VMware?
    По какви проекти работи HeleCloud?
    Какви продукти разработва AtScale?
    По какви проекти работи Smart IT?
    Какви продукти разработва Infragistics?
    По какви проекти работи Appolica?
    По какви проекти работи Astea Solutions?
    По какви проекти работи „Сенсата Технолоджис“?
    По какви проекти работи HPE?
    По какви проекти работи Mansion?
    По какви проекти работи А1 България?

    По какви проекти работи Dreamix?
    По какви проекти работи Immedis?
    По какви проекти работи SEEBURGER?
    По какви продукти работи DIGITALL
    По какви проекти работи Енетпулс?
    Какъв продукт разработва StorPool Storage?
    По какви проекти работи Блубито?
    По какви проекти работи Модис?
    Какви продукти разработва Playtech?
    По какви проекти работи Coherent Solutions?
    Какви продукти разработва Experian?
    По какви проекти работи DHL Freight ESS?
    По какви проекти работи "Бианор Сървисиз"
    По какви проекти работи МенторМейт?
    По какви проекти работи Proxiad?
    По какви проекти работи DataArt?
    По какви проекти работи Resolute Software?
    Какви продукти разработва Progres

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 ден
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 2 дни
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 2 дни
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 2 дни
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години