неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    10218 прочитания

    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва NitroPack?

    Повече за настоящите и бъдещи проекти на NitroPack и технологиите, които използват, научете от Симеон Тотев – Co-Founder & Chief Engineer, NitroPack
    26 февруари 2024, 15:11 a+ a- a

    Снимка: Симеон Тотев – Co-Founder & Chief Engineer, NitroPack

    ИТ секторът в България продължава да се развива динамично и да предлага много и интересни възможности за професионална реализация. Технологичните екипи в България работят по проекти на компании и организации от цял свят, разработват собствени софтуерни продукти, които намират приложение в разнообразни области от живота.

    Какви продукти разработва NitroPack, научете от Симеон Тотев – Co-Founder & Chief Engineer, NitroPack.

    Симеон, разкажете ни кой е основният продукт или ключовите продукти, по които работят екипите на NitroPack в България.
    NitroPack функционира под формата на SaaS бизнес в България и от създаването си екипите и продуктът растат в една обща посока – предлагането на напълно автоматизирано решение за оптимизация на сайтове.

    Разработваме NitroPack, така че да отговаря на най-актуалните нужди на над 200 000 бизнеса от цял свят, а от 2024 насам сме фокусирани върху проправянето на пътеката към не просто бързо, а мигновено зареждане на уеб страници. В момента заформяме нов продукт, който едновременно допълва основните функции на NitroPack, но и ги разширява отвъд екосистемите на WordPress, Magento и OpenCart.

    Бихте ли разказали накратко за Вашите продукти?
    Стартирахме още през 2012 година като решение в OpenCart, но 2018 бележи началото на NitroPack като самостоятелна компания. Продуктът се предлага под формата на плъгин, който предлага над 35 интелигентни оптимизации за осезаеми подобрения в скоростта на зареждане, конверсии и цялостното потребителско изживяване.

    NitroPack е иновативно решение по няколко параметра в индустрията на уеб оптимизациите – потребителите получават цялостна услуга, която расте заедно с с бизнеса им дълго време след изтеглянето на плъгина; NitroPack оперира изцяло във вътрешната ни облачна инфраструктура, за да постигнем най-лекото решение от рода си на световния пазар; NitroPack не е лимитиран от конкретна платформа и растежът му не се ограничава от дадена екосистема.

    В края на миналата година започнахме активна работа по нов продукт – Navigation AI. Посредством помощта на доказан AI модел и прогнозно предварително зареждане на уеб страници собствениците на сайтове ще могат да отключат светкавично зареждане за потребителите си. Продуктът е в активен тестов период с над 1200 реални онлайн бизнеси, като очакваме да излезем от бета в следващите няколко месеца.

    Преди 2 години бяхме обявени за един от най-бързоразвиващите се стартъпи за региона и планираме да не губим темпото.

    Снимка: NitroPack

    Колко души работят в компанията и какви специалисти са те?
    NitroPack наброява 60 души, работещи на територията на Европа, САЩ и Азия. В компанията сме обособили три основни софтуерни екипа, посветени на поддръжка, бизнес аналитики и иновация; един екип за продуктово развитие; изключително силен отдел по поддръжка на клиенти; маркетингов и продажби екип и експерти в различни административни звена.

    Като част от динамичен стартъп за всички ни е важно да сме заобиколени от мотивирани хора, обединени от една обща цел – да развием потенциала на NitroPack. Гъвкавостта и умението всеки да взема решения уверено, са общи черти сред колегите.

    Какви технологии използвате за отделните проекти?
    NitroPack не се придържа стриктно към определена технология. Водещи при избора на технология за нас са създаването на измерими, ефективни резултати, комбинирани с прозрачно обслужване на клиентите ни – те винаги трябва да имат видимост над скоростта и производителността на сайтовете си.

    Винаги избираме това, което е най-добрият инструмент за всеки от проблемите, които искаме да решим. Поддържаме гъвкав подход и иновираме, където видим добри възможности.

    Как е организиран работният процес и каква е мениджмънт структурата при отделните проекти?
    В NitroPack следваме максимата, че никой не може да знае всичко. И не трябва. Щастлив съм да видя толкова ефективен екип и причината е, че работим с експерти, които проактивно развиват уменията си и поддържат любопитство към работата на останалите колеги.

    Нелеката задача по навигирането на целия кораб изпълняват Георги Петров и Михаил Стойчев, които предават щафетата на съответните екипи, разчитат на техните съвети и решения. Противно на очакванията за хаотичност в стартъп средите, в NitroPack работим за добра комуникация между екипите и прозрачност в плановете на бизнеса за една година напред.

    Ролята ми никога не се е свеждала само до съосновател на компанията. Всички усещаме NitroPack като много личен проект, в който влагаме най-силните си умения и знания – било то от софтуерна, продуктова или бизнес гледна точка. В края на деня сме толкова успешни, колкото сме мотивирани да запретнем ръкави на следващия ден.

    Как се промени продуктът през годините?
    Идеята за NitroPack не се е изменила, но порасна значително. Особено през последните четири години. Целите ни са много по-смели, както и решенията, с които да ги постигаме.

    Продължаваме да търсим неоткритото в нуждите на клиентите си и прогнозирам, че това ще остане водеща сила в начина, по който разработваме NitroPack и всеки следващ продукт под шапката.

    Кои са най-големите предизвикателства, които срещате?
    За SaaS компания, която преживя огромен прираст на клиенти през 2019 – 2020 г. най-важното е поддържането на баланс между скалируемост, иновации и качество на услугата.

    В индустрията сме познати с безупречна поддръжка на клиенти и разработването на нови оптимизации преди всички останали. Сега работим активно и в посока развитието на нужната инфраструктура за големи корпоративни клиенти.

    Кои са най-големите постижения, които можете да отбележите?
    Последните четири години бяха особено динамични и резултатите от усилията ни започват да се трупат. За поредна година NitroPack държи първо място по брой потребители, които покриват изискванията на Google за най-високо ниво на потребителско изживяване.

    Станахме част от най-бързоразвиващите се стартъпи в CEE региона за 2021 г., а скоро бяхме отличени и с награда „Иновативна услуга на 2023“ от Forbes. 

    В миналото технологиите, които сме измисляли, бързо биват взаимствани от големи имена в индрустрията и съм щастлив да ни припознават като иноватори. 

    Тази година станахме първата компания с AI продукт за оптимизация на скорост на световния пазар и продължаваме активно да разширяваме както продукта, така и организацията по разработване, за да пускаме нови, иновативни решения всеки месец.

    Какво предстои?
    Усилията ни са насочени към това да покажем по-добре крайния ефект, който по-високата скорост на зареждане има върху бизнес резултатите на нашите клиенти. Междувременно работим върху поетапни подобрения в нашите технологии за оптимизация на скорост на сайтове, а това ни приближава до крайната ни цел – да създадем по-бързо уеб пространство, на което всеки може да се наслади.

    Вижте профила и актуалните позиции за работя на NitroPack в JOBS.bg


    ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА ИТ ПРОЕКТИТЕ В БЪЛГАРИЯ:    

    По какви проекти работи РОИТИ
    По какви проекти работи Infopulse Bulgaria

    Какви продукти разработва HALO Precision Diagnostics?

    По какви проекти работи Технологичното звено на Аксенчър в България?
    Какви продукти разработва App Streams?

    По какви проекти работи SiteGround?
    По какви проекти работи TSD?
    По какви проекти работи Cosmos Thrace?

    По какви проекти работи Commetric?
    По какви проекти работи Центърът за интелигенти операции на Accenture в България

    Какви продукти разработва Tarya Fintech?
    По какви проекти работи Next IT Services?
    Какви продукти разработва CSoft?

    По какви проекти работи Burgiss?

    Какви продукти разработва DevOcean Solutions

    По какви проекти работи Digital Workplace екипът на Commerzbank DTC Sofia
    По какви проекти работи Антхил?

    По какви проекти работи Абалта Технолоджис?
    Какви продукти разработва iCard?

    По какви проекти работи SAP екипът на KPMG IT Service?
    По какви проекти работи Коника Минолта България?

    По какви проекти работи SoftServe в България?
    По какви проекти работи GlobalFoundries България?

    Какви продукти разработва Software AG България?
    По какви проекти работи myPOS?    
    Какви продукти разработва Uber Engineering София?
    По какви проекти работи Sciant?

    По какви проекти работи Обджект Системс Интернешънъл?
       
    По какви проекти работи Дигиталният Технологичен център на Commerzbank?
    По какви проекти работи Modern Workplace сервизната линия на DXC Technology?
    По какви проекти работи INDUSTRIA?
    По какви проекти работи Software Engineering екипът на KPMG IT Service?
    Какви продукти разработва SMSBump?
    Какви продукти разработва Treasury Intelligence Solutions?
    По какви проекти работи Деспарк?
    Какви продукти разработва Cobuilder?
    По какви проекти работи Zariba Games?
    По какви проекти работи СТАНГА?
    По какви проекти работи отделът по киберсигурност на DXC Technology България?
    По какви проекти работи SEPA Cyber Technologies?
    По какви проекти работи Accedia?
    По какви проекти работи Festo в България?
    По какви проекти работи SoftGroup?
    По какви проекти работи LimeChain?
    Какъв продукт разработва AMPECO? 
    Какви продукти разработва WPX?
    Какви продукти разработва Gtmhub?
    По какви проекти работи Региоком България?
    Какви продукти разработва „Уча.се“?
    По какви проекти работи DROXIC?
    Какви продукти разработва Delasport?
    По какви проекти работи Бош Инженеринг Център София?
    По какви проекти работи ТехноЛогика?
    По какви проекти работи Godel Technologies?
    Какви продукти разработва ICDSoft?
    Какви продукти разработва „Алтерко“?
    Какви продукти разработва OfficeRnD?
    По какви проекти работи Motion Software?
    По какви проекти работи Matrix Eastern Europe?
    По какви проекти работи Mobile Wave Solutions?
    По какви проекти работи TINQIN?
    По какви проекти работи Tek Experts?
    Какви продукти разработва TIMIFY?
    По какви проекти работи Eos Matrix?
    По какви проекти работи GemSeek?

    По какви проекти работи Milestone?
    По какви проекти работи ITGix?
    По какви проекти работи Devision?
    Какви продукти разработва Acronis?
    По какви проекти работи EPAM Systems
    По какви проекти работи KPMG ITS?
    По какви проекти работи Scalefocus?
    Какъв продукт разработва OpenTag?
    По какви проекти работи Anakatech?
    По какви проекти работи Flat Rock Technology?
    По какви проекти работи Atos Bulgaria Competency Center
    Какви продукти разработва Balkan Services?
    По какви проекти работи Нетера?
    По какви проекти работи Fourth?
    По какви продукти работи Dynamo Software?
    По какви проекти работи Мнемоника?
    По какви проекти работи Paysafe?
    Какви продукти разработва Alcatraz AI?
    Какви продукти разработва PROS?

    По какви проекти работи News UK екипът на Questers?
    По какви проекти работи Tick42?
    По какви проекти работи Grafixoft?
    По какви проекти работи Gameloft?
    Какви продукти разработва VMware?
    По какви проекти работи HeleCloud?
    Какви продукти разработва AtScale?
    По какви проекти работи Smart IT?
    Какви продукти разработва Infragistics?
    По какви проекти работи Appolica?
    По какви проекти работи Astea Solutions?
    По какви проекти работи „Сенсата Технолоджис“?
    По какви проекти работи HPE?
    По какви проекти работи Mansion?
    По какви проекти работи А1 България?

    По какви проекти работи Dreamix?
    По какви проекти работи Immedis?
    По какви проекти работи SEEBURGER?
    По какви продукти работи DIGITALL
    По какви проекти работи Енетпулс?
    Какъв продукт разработва StorPool Storage?
    По какви проекти работи Блубито?
    По какви проекти работи Модис?
    Какви продукти разработва Playtech?
    По какви проекти работи Coherent Solutions?
    Какви продукти разработва Experian?
    По какви проекти работи DHL Freight ESS?
    По какви проекти работи "Бианор Сървисиз"
    По какви проекти работи МенторМейт?
    По какви проекти работи Proxiad?
    По какви проекти работи DataArt?
    По какви проекти работи Resolute Software?
    Какви продукти разработва Progress?

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 2 дни
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 2 дни
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 2 дни
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 2 дни
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години