четвъртък, 09 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5365 прочитания

    Как протича интервю за работа в Cargill България?

    Повече за процеса и как да се подготвите, разказват Радослава Цайкова – Talent Acquisition Process Lead, и Силвия Банова – Talent Acquisition Specialist в Cargill България
    08 март 2023, 10:02 a+ a- a

    Снимка: Радослава Цайкова (вляво) – Talent Acquisition Process Lead и Силвия Банова (вдясно) – Talent Acquisition Specialist в Cargill България

    Cargill предоставя хранителни, селскостопански, финансови и промишлени продукти и услуги на целия свят. В момента в офисите на Cargill в България работят над 1300 служители.

    Първото дружество на Cargill в България – Cargill Agricultural Supply Chain EMEA, е основано през 2006 г. с централен офис в София и е в основата на бизнеса на компанията. Занимава се предимно с търговия със зърнени и маслодайни култури.

    През 2013 г. отвори втори офис в гр. Варна, където екипът, занимаващ се с океански транспорт (Ocean Transportation), осъществява глобалната търговия на Cargill посредством координация на морски плавателни съдове.

    През 2014 г. беше създаден Центъра за споделени бизнес услуги в София (Cargill Business Services Sofia – CBS Sofia). В него централизирано се обслужват бизнесите на Cargill в Европа, Средния изток и Африка, като им се предоставят услуги с добавена стойност в сферата на финансите, транспорта и логистиката, стратегическото снабдяване и доставки, както и управлението на човешки ресурси.

    Какво е важно да знаем за компанията и процеса по подбор, ако ни предстои интервю за работа и как да се представим успешно? Пред Economy.bg разказват Радослава Цайкова – Talent Acquisition Process Lead, и Силвия Банова – Talent Acquisition Specialist в Cargill България.

    Име: Cargill България

    Сектор: Храни и селско стопанство

    В България е от: 2006 година

    Брой служители: Глобално над 150 000, в България над 1300

    Офиси в България: София и Варна

    Основна дейност на компанията, клиенти/продукти, услуги, пазари: Cargill предоставя хранителни, селскостопански, финансови и промишлени продукти и услуги на целия свят.

    Колко и какъв тип специалисти работят при вас?
    Радослава: Гордеем се да имаме над 1300 специалисти в най-разнообразни сфери – от финанси до IT. Дори в условия на пандемия имахме ръст в отворените нови позиции във всички сфери на бизнеса, не само IT, закупчици (Buyers) и роли с втори чужд език, но и такива, насочени директно към глобалния бизнес на компанията, но базирани в София.

    Какви хора най-често търсите, за какви позиции?
    Радослава: Различни специалисти в сферата на финансите, човешките ресурси, снабдяването, транспорта и логистиката и IT.

    Как протича типично процесът по подбор? Какво да очакват кандидатите на едно интервю? Имате ли тестове и ако да – какви?
    Радослава: Опитваме се процесът по подбор най-често да протича в 2 до 3 фази, за да бъде бърз и ефективен. Първата стъпка е интервю със специалист по подбор като тук част от интервюто протича на английски език. След това е срещата с директния мениджър за оценка на техническите умения и дали ще е подходящ профил за екипа. За ролите, изискващи втори чужд език освен английски, се провежда 15-минутна езикова валидация по телефона с колега, на когото този език е майчин.
    За някои роли с по-специфични познания може да се проведе тест, например по счетоводство или ексел.

    Колко интервюта провеждате и с кои мениджъри от компанията кандидатите най-вероятно ще се видят?
    Силвия: Първото интервю винаги е със специалист от отдел „Подбор“. Кандидатите, преминали на следваща фаза ще се срещнат с директния си мениджър и някой от по-старшите си колеги на второто интервю. За някои роли може да се наложи и трето интервю, като то може да бъде с ръководителя на отдела.

    Колко време продължава едно интервю? Целият процес по подбор?
    Радослава: Стандартно едно интервю е между 30 минути и един час. Отделните стъпки в процеса могат да продължат между 2 и 3 седмици. Най-късно две седмици след всяко интервю се споделя обратна връзка с кандидатите.

    Какво бихте искали да видите в кандидатите по време на интервю? Какво би Ви направило добро впечатление?
    Силвия: Идеята на интервюто е и интервюиращите, и кандидатите да получат нужната информация, за да могат да вземат информирано решение дали да се продължи към следващия кръг. Позитивно впечатление правят кандидати с ясна мотивация и идея за развитие в компанията, тези, които са прочели за различните инициативи на Cargill тук и по света и се идентифицират с нашите ценности. Много полезно е, когато кандидатите споделят конкретни примери от техния опит, които биха били полезни и приложими за съответната роля.

    Какво би Ви направило лошо впечатление на интервю?
    Силвия: Кандидат, който си позволи да бъде пренебрежителен или видно няма интерес да бъде на разговора, не прави добро впечатление.

    На кой етап се обсъжда въпросът за възнаграждението и имате ли практика да искате от кандидатите сами да дефинират очакванията си?
    Радослава: Молим кандидатите да споделят своите очаквания още на първия разговор със специалиста по подбор. Важно е за нас, за да разберем къде те виждат себе си в дадената сфера и разбира се, да преценим можем ли да отговорим на техните очаквания.

    Имате ли стажантски програми?  
    Силвия: Повечето наши стажантски програми са с продължителност 6 месеца и са с гъвкаво и намалено работно време, така че студентите да могат да ги съчетават с образованието си. Обикновено ги обявяваме през март/април всяка година и отваряме около 20 – 30 стажантски места. Търсим стажанти в почти всички отдели в София, стажовете в Cargill се заплащат и има възможност за оставане на постоянна роля в компанията след изтичането им.

    За кои позиции конкуренцията е най-голяма и колко души типично се конкурират за едно място?
    Силвия: За дадена позиция средно имаме около 50 – 100 кандидати, които се борят за едно място. Конкуренцията е най-голяма при позиции, за които са нужни от 2 до 3 години опит. 

    За кои позиции е най-трудно да откриете подходящите хора?
    Радослава: Най-трудни по традиция са позициите в IT отделите ни, особено такива с малко по-специфични изисквания.

    Какво не знаят кандидатите за компанията, а е важно да знаят според Вас?
    Радослава: Cargill е в бизнеса от 157 години и за това време ние никога не сме спирали да изпълняваме целта си да изхранваме света по безопасен, отговорен и устойчив начин. Ние изграждаме отношения на доверие по целия свят, като работим с фермери за увеличаване на регенеративното земеделие и намаляване на въздействието върху околната среда; създаваме щадящи земята продукти, като фуражи, които намаляват емисиите на метан и възобновяеми горива от отпадъци; овладяваме силата на технологиите чрез използване на изкуствен интелект, за да поддържаме животните по-здрави, като същевременно правим производителите по-продуктивни. Cargill расте и обогатява видовете си бизнеси година след година и работата с нас дава възможност както за професионално, така и за личностно развитие.

    С какво най-вече се отличавате от останалите компании и привличате кандидатите като работодател?
    Силвия: В Cargill има съвкупност от позиции, на които нашите служители имат възможност да работят на глобално ниво, както и да имат поглед над различните бизнеси на компанията, това дава възможности да развиват кариерата и знанията си. Разбира се, имаме допълнителни придобивки като допълнително здравно осигуряване, застраховка живот и инцидент, карта за спорт и почивка, ваучери, както и доста обучения, но за нас най-важни са личностните и кариерните възможности, които предлагаме на служителите си.

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на КАРГИЛ БЪЛГАРИЯ ЕООД в JOBS.bg

    ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА КАК ПРОТИЧА ИНТЕРВЮ ЗА РАБОТА:  

    Как протича интервю за работа в Milestone Systems?
    Как протича интервю за работа в Аксенчър?
    Как протича интервю за работа в UltraPlay?
    Как протича интервю за работа в Expert Allies?
    Как протича интервю за работа в Леони България?
    Как протича интервю за работа в Amadeus Sofia?
    Как протича интервю за работа в Motion Software?
    Как протича интервю за работа в Mobile Wave Solutions?
    Как протича интервю за работа в Amdaris?
    Как протича интервю за работа в „Сирма Солюшънс“
    Как протича интервю за работа в DXC?
    Как протича интервю за работа в SEEBURGER?
    Как протича интервю за работа в Технологичен център Комерцбанк София?
    Как протича интервю за работа в TransferMate Global Payments?
    Как протича интервю за работа в Immedis?
    Как протича интервю за работа в KBC Shared Service Center Varna? 

    Как протича интервю за работа в Anakatech?
    Как протича интервю за работа в Regiocom?
    Как протича интервю за работа във Фонд на фондовете?
    Как протича интервю за работа в Astea Solutions?
    Как протича интервю за работа в Astound Commerce?
    Как протича интервю за работа в Progress?
    Как протича интервю за работа в „Гопет Транс“?
    Как протича интервю за работа в DHL Competence Center?
    Как протича интервю за работа в Chaos Group?
    Как протича интервю за работа във Flat Rock Technology?
    Как протича интервю за работа в „Телелинк Бизнес Сървисис“?
    Как протича интервю за работа в The Stars Group?
    Как протича интервю за работа във Fourth България?
    Как протича интервю за работа в „Язаки България“?
    Как протича интервю за работа в DataArt България?
    Как протича интервю за работа в „АктивТрейдс“ КЧТ клон София?
    Как протича интервю за работа в Sutherland?
    Как протича интервю за работа в dm България?
    Как протича интервю за работа в ScaleFocus?
    Как протича интервю за работа в NaXex?
    Как протича интервю за работа в ABB?
    Как протича интервю за работа във Vivacom?
    Как протича интервю за работа в Playtech?
    Как протича интервю за работа в EVN България?
    Как протича интервю за работа в CSC?
    Как протича интервю за работа в „Аурубис”?
    Как протича интервю за работа в IBM България?
    Как протича интервю за работа в „Таулиа”?
    Как протича интервю за работа в SBTech?
    Как протича интервю за работа в „ЛЕМ България”?
    Как протича интервю за работа в „Сенсата Технолоджис”?
    Как протича интервю за работа в „УниKредит Булбанк“?
    Как протича интервю за работа в „Белла България”?
    Как протича интервю за работа в Gameloft?
    Как протича интервю за работа в „ГфК България”?
    Как протича интервю за работа в „Софика Груп”?
    Как протича интервю за работа в „Монтюпе“?
    Как протича интервю за работа във VMware?
    Как протича интервю за работа във „Вистеон”?
    Как протича интервю за работа в „Инграм Майкро“?
    Как протича интервю за работа в Walltopia?
    Как протича интервю за работа в „Мелексис”?
    Как протича интервю за работа в easyJet?
    Как протича интервю за работа в MentorMate?
    Как протича интервю за работа в Мтел?
    Как протича интервю за работа в TELUS International?

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 часа
    преди 18 часа
    Ryanair стартира полети до 5 нови дестинации от София
    Авиокомпанията базира нов самолет в столицата
    преди 19 часа
    Apple разработва собствени AI чипове
    Съвместно с TSMC, по данни на The Wall Street Journal
    преди 21 часа
    преди 22 часа
    Откриват Център по дигитално предприемачество във ВУТП
    „Дигитално предприемачество и изкуствен интелект“ е най-новата специалност във висшето училище
    преди 23 часа
    Около 15-16% са празните офиси в София
    ИТ секторът остава основен наемател на офис площи в началото на 2024, сочи проучване