вторник, 19 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    27691 прочитания

    Любимият въпрос на интервю за работа на Василена Васева, SoftServe

    Какъв въпрос обича да задава тя на кандидатите и какво цели с него?
    20 март 2017, 11:22 a+ a- a

    Повечето HR мениджъри имат любим въпрос, който обичат да задават по време на интервю за работа и с който целят да научат нещо повече за кандидата извън обичайните и клиширани въпроси. Economy.bg попита HR професионалисти във водещи компании в България: „Кой е любимият Ви въпрос, който задавате на интервю за работа, и защо?“.

    Вижте какво отговори Василена Васева, Resource Manager в IT компания SoftServe: 

    „За мен индивидуалният подход към всеки човек е ключът към едно успешно бъдещо партньорство. Затова като специалист в сферата на човешките ресурси нямам предварително точно определена последователност и списък от въпроси, които задавам на всеки кандидат за работа. 

    В повечето случаи интервюто започва с въпроса: Какво знаеш за SoftServe? Отговорът предопределя структурата на целия разговор с кандидата. От него разбирам какви източници на информация е използвал, до каква степен се е задълбочил в търсенето на информация за нас, но и също така кои са евентуалните мотиватори и причини за желанието му да смени работното си място. Смятам, че именно това биха били основните точки от разговора ни, на които задължително трябва да обърна специално внимание.

    Обикновено отговорът, който получавам, е свързан с възможностите за професионално развитие, които може да предложи SoftServe. Тук обект на дискусия е патентованата ни програма за кариерно развитие Abiliton. Важно е те да са информирани, че това е абсолютно прозрачна програма, разработена с цел развитие на служителите на SoftServe. Тя дава възможност на всеки един човек, работейки заедно със специалист „Кариерно развитие“, да има предварителна видимост върху критериите, които трябва да бъдат покрити, за да се пристъпи към следващото професионално ниво в компанията. 

    Друг доста чест отговор е свързан с информацията на сайта на SoftServe относно клиентите ни и софтуерни решения, които предлагаме. Кандидатите винаги обръщат внимание на портфолиото от клиенти, на всяка една компания, в която кандидатстват. Това е свързано именно с търсенето на професионални възможности и проекти, които да доразвият уменията и знанията им, натрупани до този момент. Друго тяхно изискване е наличието на интересни и полезни за обществото проекти. Това, разбира се, се явява друг основен мотиватор за смяна на работното място.

    Каквито и въпроси да бъдат зададени по време на разговора, крайната цел е една – максимално опознаване, за да се установи възможно ли е едно качествено и дългосрочно партньорство между кандидата и компанията ни.“ 

    Видео за компанията като работодател вижте в профила на SoftServe в Jobs.bg ТУК.   

    Свързани новини
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    Анна Панчева е новото лице на направление „Човешки ресурси“ в Kaufland България
    Нейният фокус са привличането на таланти и работодателска марка
    преди 3 часа
    Оптимистични данни от Китай в началото на годината
    Индустриалното производство и търговията с по-голям от очаквания ръст през януари и февруари
    преди 4 часа
    3 компании инвестират близо 18 млн. лв. в София и Омуртаг
    От юни 2023 г. Са издадени сертификати за инвестиции в размер на 510 млн. лв., които ще разкрият над 2000 нови работни места
    преди 21 часа
    Apple води преговори за вграждане на Gemini на Google в iPhone
    Компанията е водила преговори и с OpenAI
    преди 22 часа
    Китайски доставчик на части за Tesla ще строи завод у нас
    Плановете са да бъдат разкрити до 200 работни места край Пловдив
    преди 22 часа
    Президентътвръчи мандат за съставяне на правителство на Мария Габриел
    Тя бе посочена като кандидат за министър-председател от ПГ на ГЕРБ-СДС